realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prepáčte.. musela som..

Viete čo je strašné? Strašné je to,že veci sa menia. Teda, lepšie povedané, že čo beží, to neleží. Viem, nie ste z toho dvakrát múdri. Pokúsim sa byť konkrétna. Pokúsim sa napísať o čo ide. Musím to napísať, pretože ma to ničí tak,že neviem robiť nič iné. Nechápem,prečo to ožilo teraz. Ale ožilo. A ja nepocítim pokoj, kým sa to nezmení. Mám taký pocit.

V poslednom čase sa príliš často zamýšľam nad tým,čo bolo. Virtuálnym životom žijem už asi 6ty rok. Priniesol mi veľa radosti, no aj bolesti dosť. Nevadila. Vychovávala. Nemyslím,že som dnes o mnoho lepšia,ako ked som napísala svoj prvý príspevok do vejeného chatu. Dokonca aj nick mám stále ten istý. No už  virtuálne hry beriem trošku inak.

Niekedy som sa chodievala baviť. Vydržalo to asi rok. Je jasné,že za rok vo virtuále sa toho udeje veľa. A nie všetci priatelia zostanú virtuálny. Všelijaké akcie mobilných operáorov umožnili dostať sa spolu aj bližšie,ako k písmenkám. A tak sme prepadli chatom konferenčným. Ćlovek si ľahko zvykne. Na to príjemné. Aj na to som si zvykla. No žila som dva životy. Jeden reálny a ten druhý tam, na konferách. Bolo to pre mňa niečo také,ako keď si niekto večer pozrie film, alebo prečíta knihu. Alebo ide do kina.

Lenže.. Keď človek robí, občas urobí aj chybu. Alebo príde k nedorozumeniu,ktoré neodvoateľne naruší vzťahy. Pocítila som ich viac smerom ku mne,ako som ich urobila,ale to bolo jedno. Mrzelo ma,že priateľ,ktorý sa odrazu odmlčal - z akýchkoľvek dôvodv - už priateľom nie je. Mrzelo ma, že všetko to pekné,čo sme spolu zažili, prekrýval prach ničoty. A nikto neprišiel,aby ho zotrel. Nemám rada prach.. Nemám rada priateľov, ktorým sa nemôžem ozvať,pretože ... . Nemám rada,keď sa musím ovládať pri ich mene v mobile,aby som nezavolala tak,ako toľkokrát predtým. Nemám to rada..

Aj tak.. V mojom živote som zaznamenala straty, s ktorými som sa časom vyrovnala. Je síce pravdou,že čas od času strateným  zavolám,ako sa majú. Bavíme sa v pohode o našich reálnych životoch presne tak,ako keď sa stretnú dvaja susedia na ulici pred domom. Je to úžasné, zavolať niekomu po polroku a cítiť,že sa teší.. Potom sú aj takí, o ktorých neviem nič. A pravdu povediac,ani nechcem vedieť. Pretože je mi jasné,že je to tak lepšíe...

Potom je aj Recesia.. Bloger, ktorý na pred Vianocami odišiel s tým,že v januári sa vráti. Nestalo sa. Neozval sa. Nemám o ňom žiadnu správu. (ak ju niekto má, prosím upokojte ma..:))).

A potom je ešte jeden zvláštny druh. Človek, s ktorého stratou sa neviem vyrovnať,ani zmieriť. Ćlovek,ktorý je svojský, no napriek tomu som si ho počas priateľstva veľmi obľúbila. Človek,ktorý ma vedel rozosmiať aj rozplakať. Bol a nie je.. Aj keď je..

Nemám rada nepriateľov. Ani takéto situácie nemám rada. Úplne najradšej by som vrátila čas. Rok dozadu. A vtedy mal zastať. Nie.. On zastal až potom,čo mi prišli slová - nebudeme si viac písať..

Už je to takmer rok.. A ja sa stále neviem s tým vyrovnať. Neviem prečo.. Fakt neviem... Bežne sa s takým niečim viem vysporiadať. Tentokrát nie. A ja ozaj netuším prečo.

Alebo tuším?

tvoje odpovede mi dávaj
a mňa po kúskoch si ber
svet uvidím zas vo farbách
bez teba už nechcem ani deňň

08.08.2007

realita | stály odkaz

Komentáre

  1. mnoho krat
    su to nedorozumenia alebo zle vyslovene a pochopene slova, aspon ja mam taku skusenost, MissEllie. ak vo svojej podstate stale stojis za tym, co si povedala alebo urobila, si poctiva k sebe, nemal by byt problem mnohe veci priamo pomenovat a priamo sa spytat, nedomyslat. niekedy vykonstruovane v nasich hlavach nepodlozene domysly vedia urobit sarapatu. zavolaj alebo sa priamo opytaj a dozvies sa odpoved ;) drzim palce :)
    publikované: 05.09.2008 07:17:20 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kordelia to dobre napisala :)
    publikované: 05.09.2008 07:42:15 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Áno, to je život.
    Síce v tomto prípade šmrncnutý virtuálom, ale reálu veľmi podobný. Ozaj, zobrala si do úvahy niečo také, že ktosi ochorel, leží v nemocnici, nemá prístup na net a nemôže dať o sebe správu do virtuálneho sveta že už je možno aj mŕtvy? Prepáč tú morbidnosť, ale ako by si sa dozvedela, že nejaký bloger mal napr. autonehodu a už nám máva z obláčika? Ale tiež sa môže stať, že sa bloger stal bezdomovcom, že mu lekár, zakázal čumieť do monitora, že ho omrzel virtuálny život a žije naplno reálny, že sa odsťahoval na samotu, dojí kozy a od netu sa odstrihol, alebo len tak jednoducho ale strašne, úplne naplno sa zamiloval a reálna láska mu zaberá celý život.
    :-))
    A prajem Ti to posledné opisované, pričom sa nebudem hnevať, ak nám o tom ani nedáš správu. Ovšem, ak nám ju predsa len dáš, budeme sa tešiť s Tebou.
    :-)
    Prajem pekný deň reálny i virtuálny.
    publikované: 05.09.2008 07:57:34 | autor: plpko (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ellie
    virtuál vie dať ale aj veľa zobrať . dáva možnosť sa pohrať ale aj zasiahnuť do duše . nie každý sa dokáže otriasť . nie každý to berie športovo . nie každý ostane ľahostajný k svojim vlastným slovám a názorom . to je rozdiel medzi ľuďmi , ktorí sem prichádzajú z rôznych dôvodov . buď zahnať samotu alebo sa len tak na úkor druhých pozabávať . virtuál dáva možnosť povedať pravdu aj lož . dokáže pomôcť aj raniť . virtuál je mnohoľudné monštrum so všetkými kladmi a zápormi .
    ak by sme sa chceli obrniť voči nepriaznivému vplyvu virtuálu na nás , dokázali by sme potom toto brnenie eliminovať v našom reálnom živote aby sa z nás nestali necitlivé tvory ? stále sa na nás stupňuje miera odlíšiteľnosti virtuálu od reality . je to tlak , ktorý prichádza ako tichá zbraň .
    publikované: 05.09.2008 08:08:36 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Ďakujem priatelia..
    kordélia..napísala si to ozaj krásne..ale..veľa pokusov už bolo..neúspešných,či úspešných..neviem to posúdiť..isté je,že veci ostali také,aké sú..

    plpko..beriem do úvahy každú možnosť..aj to,že už je tam hore..a to mi príde také najpravdepodobnejšie..:((( neviem si inak predsatviť,žeby sa nedostal k netu a nepodal správu..trebars aj o svojom šťastí..no je dosť možné aj to,že sa mýlim..

    topas..tak..TICHá ZBRAň..
    publikované: 05.09.2008 08:28:07 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. no jo...
    publikované: 05.09.2008 09:24:44 | autor: believer (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. topas
    dakujem za tvoje slova, ktore su neskutocne pravdive,som novacik na blogu a trochu som zmatena. Dostala som sa sem v podstate z donutenia,ale som rada, lebo odrazu chapem ... alebo sa o to aspon snazim, nie vzdy to ide ...
    Este nie je rozhodnute, ci mi blog vsetko zobral alebo dal nieco, co ma udrzi na vodou ... diky...
    publikované: 05.09.2008 09:37:41 | autor: rossaria (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Ellie, prekvapuje ma ako to berieš "tragicky"...
    druhých by si za také niečo možno aj vysmiala... Je to zrejme aj určitá náladovosť, ktorá nás prepadne z času na čas blogu. A vynucovať si niekoho pozornosť - to jednoducho nejde. Koľkých školení sa mi dostalo práve od Teba. Prepáč za úprimnosť - ale aj ja som musela... Dúfam, že to zoberieš objektívne. Život ide ďalej a vždy je lepšie tešiť sa z toho čo máme ako sa trápiť nad tým čo už nie je... Blogérskym životom poučená M.
    publikované: 05.09.2008 09:45:55 | autor: MB (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. a vieš martha, že aj mňa to prekvapuje?..
    a ako veľmi...

    ale..bohužial..enviem to zmeniť..keby som vedela,urobím to už dávno..
    neviem..

    jediné,čo by som mohla - nechať si to pre seba.. čo aj poväčšinou robím.. len dnes to prekypelo..

    tak sorry..
    publikované: 05.09.2008 09:49:55 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Elli
    v živote sú veci, príbehy, skutky a ľudia ako nabežiacom páse... prichádzajú, my do nich niečo vložíme, dáme, poupravíme , alebo od nich príjmeme... ale stále je to kolotoč na ktorom má každý svoje miesto. Ak niekoho v živote spoznáš a on sa už nepripomenie... nechce, nemôže alebo jednoducho nevie... aj to sa stáva. Možno samí nevieme, koľkým ľudom v živote chýbame.. koľkých sme "vyčiarkli" z mysle... a oni dúfajú, čakajú... možno ani ten dotyčný nevie, že stále čakáš.
    Ale virtualita nie je realita.
    publikované: 05.09.2008 16:48:33 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  11. viky..myslím,že to vie..
    nedovolila by som mu nevedieť..:))))

    natolko ma hádam poznáte..:)))
    publikované: 05.09.2008 17:55:50 | autor: ellie.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Elli
    vedieť neznamená chcieť... tak čo, vyzveme ho do boja??? za právo pravdy, alebo za svetový mier??:))
    publikované: 05.09.2008 21:40:32 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  13. nie viky..
    volim vyčkavanie..

    takto mam aspon zrniečko nadeje..pak by to bola už len definitivna istota..a tej sa bojim..:/
    publikované: 05.09.2008 21:46:23 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014