realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá Klietka: Facka na hystériu..

predchádzajúce časti



Tento krát deň nebol vôbec pochmúrny. Teplé septembrové slniečko svietilo na nešťastie troch ľudí,ktorí ešte ostali pri hrobe. Dvaja muži stáli obďaleč. Ten starší objímal mladšieho okolo pliec. Tesne pri hrobe kľačala na zemi Táňa. Plakala ticho. Bez zvuku. Ale o to žalostnejšie. V rukách držala bielu kytičku,ktorú pritískala k svojmu telu,ako dieťa.

- "Zverujem ti ho. Je rad na tebe,aby si sa postaral o naše dieťa. Robím to len nerada,vieš,ako veľmi nerada. Ale inej možnosti niet. Boh to tak chcel. Viem,možno si tak chcel aj ty. Nemal si možnosť byť s Matejom. Vidieť ho vyrastať. A tak si chcel Vladka. Dávam ho k tebe. Je to tvoj syn. Ani som ti to nestihla povedať. Veľa z tých,čo tu boli a už odišli tomu neverí. Ale ja som si istá,že je to tvoj syn. A ty to vieš tiež. Tak ho tu k tebe ukladám. Do jedného hrobu. Na moje miesto. A to vaše miesto v mojom živote stále ostane také,akým bolo. Ľúbila som vás..stále ľúbím.. Ja..... Poďme všetci domov.." - Táňu zachvátila nová vlna plaču a to už Roman s Matejom čakajúci obďaleč nevydržali. Podišli k nej a jemne ju chytili pod pazuchy. Dvíhajúc ju zo zeme Táňa hodila kytičku do hrobu. Tam,kde už bola maličká biela truhlička..

    xxxxx

Roman sa nevedel so situáciou vyrovnať. Nevedel pochopiť,čo sa to vlastne deje. Ako môže na jednu ženu padať toľko nešťastia. Tak veľmi rá by Táni pomohol, ale ona sa zase stiahla. Uzavrela sa do svojho žiaľu a nevníma ostatné. Pomáha jej aj tak. Vie to. Stará sa o Mateja a aj o Táňu. Ale..chcel by aj inak. Chcel by ju držať v objatí,keď po nociach plače. Chcel by zahnať slzy úsmevom. Chcel by posunúť čas..

Zalial kávu vriacou vodou a naservíroval ju spolu s čerstvo upečeným koláčom na stôl. Potom sa vybral po Táňu do obývačky.
- "Táni?..Poď.. Urobil som nám kávu.." - pohladil ju jemne po ramene a  tým ju vytrhol zo  zamyslenia. Táňa sa strhla.
- "Roman..Ideš mi na nervy..Tvoja starostlivosť mi ide na nervy.." - povedala mu neprirodzeným hlasom z ktorého bolo počuť hysteriu. - Ľutuješ ma tu..Chodíš okolo mňa,ako okolo maľovaného vajíčka, hýčkaš a rozmaznávaš.. A to všetko len z ľútosti. Je to ubohé..Úbohé..Choď už odtiaľ a začni žiť svoj život. Nájdi si ženu,ktorá ti bude ženou vo všetkom.. Už sa konečne na mňa vykašli. Ja o tvoju ľútosť nestojím. Viem sa postarať o seba aj o svoje dieťa..viem to..rozumieš?..viem..!!!" - Táňa už kričala. Hlasom miestami prechádzajúcim do falzetu. Búšila do neho päsťami a postrkovala ho k dverám..
- "Vypadní Roman..počuješ?..Vy-pa-dni.." - toto už bol hysterický krik. Roman sa na ňu chvíľu díval bez pohybu. Usúdil,že nepomôže iné,len to jedno. Roztiahol náruč a chcel ju objať. Poškriabala ho. Dal jej facku..

Ani jeden z nich si neuvedomil,že celý ich zápas sleduje Matej..

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    Keby toto nepísala Ellie, tak poviem, že aj takto sa dá nájsť cesta k tomu, o čom iba vedia. Ale Ellie máva príliš veľa prekvapení na zákrutách ciest života svojich postáv. Tak sa rozuzlenie asi dozviem až v niektorej z budúcich častí. Pekne ti to píše Ellie..:)))
    publikované: 04.06.2008 07:37:02 | autor: Jan (e-mail, web, autorizovaný)
  2. olala..Janičku..červenám sa..:)))
    hej..niektore moje prekvapenia su aj pre mňa prekvapeniami..:))))
    publikované: 04.06.2008 07:39:30 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ellie
    aj silný človek dokáže zlyhať v ťažkých životných situáciách , keď sa toho veľa zlého na neho "vrhne" . a to len preto , že chce všetko riešiť tak ako vždy - sám . a neskoršie nepopýta o pomoc aby sa neznížil v očiach druhých . ktovie ? stavia vlastné ego nad medziľudské vzťahové hodnoty ? alebo chce stále vyzerať tou dobrou , ktorá dopraje aj druhým potešenie zo života bez problémov ? stále Romanovi necháva zadné dvierka na ústup . ako sa rozhodne Roman ? využije ich nakoniec ? alebo jeho láska k Táni je tak veľká , že s pochopením jemu vlastným zostane pri nej aj keď ho posiela preč ? nebojím sa ďalšieho napredovania hlavných postáv . Ellie určite nájde ďalšie riešenia a prekvapujúce zvraty .
    publikované: 04.06.2008 07:56:10 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Jan
    myslím si , že ešte dlho potrvá kým Ellie poskytne rozuzlenie .
    publikované: 04.06.2008 07:56:43 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. a to pôvodne mal byť seriál maximalne 5tich častí..
    chytilo ma to..:))

    a nápady sa lejú...ale len ráno okolo 6tej..:)))
    publikované: 04.06.2008 08:18:42 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ocuj:)
    neznasam serialy, tak Ta prosim, vyklop to:)))
    Daju sa konecne dohromady? Lebo tymto poslednym dielom si umoznila vyber mnohych rieseni... a ja mam rada stastne konce, aspon v romanoch:)
    publikované: 04.06.2008 15:26:27 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. hani..aj ja...
    ale nie take predpokladane..:)))

    na 3 strane sa spoznali..na 7 vyspali..na 10 rozišli..a až na 55 pochopili,že nemôžu bez seba žiť..na 60 bola svadba..a žili štastne,až kým sa nerozviedli.::))))
    publikované: 04.06.2008 15:28:39 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014