realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá klietka: Následky konania..

predchádzajúce časti





Roman splnil aj to,o čo ho Vlado prosil,ale Táni o tom nemal hovoriť. Poslal mail s nadiktovaným odkazom na nadiktovanú adresu. Netušil komu to posiela,ale mal také tušenie,že to neprinesie veľa dobrého.Vlado mu k tomu veľa nepovedal,hoci chcel. Zastavil ho sám. Nič ho do toho nebolo,tak nechcel Vlada ešte zbytočne pripravovať o dochádzajúce sily. Skrátka a dobre, zobral list papiera a jeho obsah prepísal do mailu. Poslal,kam mal,ale až po Vladovej smrti. Viac neriešil. Možno to boli priatelia,s ktorými tam bol. Možno milenka. Možno advokát. Kto ho vie? Splnil sľub daný umierajúcemu. S ostatným sa popasujú. Nech sa deje,čo sa má.

Asi týždeň po pohrebe sa stala ďalšia prekvapujúca vec. Roman dostal list. List,v ktorom sa dozvedel všetko to,čo nedovolil Vladovi povedať. Napísal list a dal ho sestričke s prosbou o zaslanie po jeho smrti. A Roman už chápal prečo. V tom liste nestálo nič,čo by ho prekvapovalo. A ani Táňu by to prekvapiť nemalo. Ale..Určite ju to zabolí. Hlavne teraz. V tomto čase. Nemôže jej to povedať teraz. A načo aj. Vlado je mrtvy, načo by boli dobré oznámenia o tom,že kdesi v USA má družku s dieťaťom? Na čo by bolo Táni dobré vedieť to? Nemal pochybnosti,žeby to Táňa prijala s chladnou hlavou a pragmaticky tak,ako to všetci Kozorožci vedia. Ale nie teraz. Nie ako tehotná žena týžden po pohrebe otca svojho dieťaťa.

Roman už vedel,komu posielal mail. A dúfal,že sa s tým v USA vysporiadajú bez toho,aby potrebovali kontaktovať kohokoľvek na Slovensku. Prosil Boha,aby o Vladovu dcéru v USA bolo dobre postarané aj pre takýto prípad. Lebo naťahovanie sa o dedičstvo je to posledné,čo Táňa teraz potrebuje.

- "Romaaan?" - na dvore sa ozval hlas chalana,ktorého mal rád,ako svojho.
- "Nazdar..tak ako?" - usmial sa Roman vykloniac sa z okna. Matej stál vychystaný s veľkým košom na huby.
- "Noooo..Ideme?" - celý horel netrpezlivosťou.
- "Jasné.. Vydrž, o chvíľku som pri tebe.." - žmurkol na neho Roman a zatvoriac okno stratil sa v izbe.

"Ochránim ich...Je to moja rodina.. A tú ochránim pred čímkoľvek..Akokoľvek.." - pomyslel si Roman obúvajúc sa do čižiem a opúšťajúc dom..

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. zlatá klietka
    dnes som si prečítala Zlatú klietku v celosti . aspoň zatiaľ to čo si napísala . za tému si si vybrala trojuholník na prvý pohľad veľmi silných osobností . ale pod tou svojou silou je každý z nich veľmi citlivý a niekedy nechtiac zakolísajúci ale vediaci kam patrí ( myslím tým Vladov pobyt v Amerike a jeho návrat domov ) . Roman a Táňa sú dve vyrovnané osoby . Roman nepoznajúci hranice priateľstva a obetavosti ale poznajúci hranicu citov , ktorú nechcel prekročiť a tak zahatať vývoj vzťahu ľudí , ktorých mal rád . Táňa poznajúca zodpovednosť za sľuby dané manželovi , ktoré dodržala . vážim si jej postoj , pretože určite musela na Romanovi vidieť že pomocná ruka , ktorú jej podal je viac ako podaná ruka priateľa .
    zaujímavý by bol vývoj udalostí , keby bola operácia Vlada úspešná .
    pekný príbeh s poučením . tam kde je skutočná láska tam sa prejaví aj veľké a obetavé srdce . čakám na zaujímavé pokračovanie . tak nech sa nápady sypú .
    publikované: 29.05.2008 10:56:41 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. topas..ďakujem za vyjadrenie..vážim si..
    tiež ma napadlo,že by bolo fajn sa časom vrátiť k transplantácii a dať príbehu iný priebeh..ktovie,čo by ma napadlo vtedy..

    ale teraz sa ťa opýtam vážne,keďže si ako jedna z mála mala odvahu vyjadriť svoj názor..možno mi s tým ani nepomôžeš,ale..za opýtanie som nikdy nič nedala,dúfam,že mi faktúrku nepošleš ani ty..:)))

    takže otázka: mysliš,že tento príbeh a jeho spracovanie má na to,aby bol zaradený do literárnej súťaže?..alebo tam dať Obraz šťastia,alebo Machovcvov..alebo vôbec nič?..:))

    ak si nájdeš čas na odpoved pre mňa,budem rada..

    viem,že bude fundovaná a objektivna..

    ešte raz ďakujem.
    publikované: 29.05.2008 13:15:41 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ellie
    pri dnešnom čítaní som pocítila potrebu dotiahnuť prepojenie medzi jednotlivými časťami , ktoré by mohli byť jednotlivými kapitolami . a jednotlivé kapitoly by sa žiadalo ešte podrobnejšie rozpracovať . to čo je tu na blogu by som brala ako skelet veľmi zaujímavej knihy .
    neviem s akou formou by si chcela ísť do literárnej súťaže . poviedka alebo román . ale podľa mňa poviedka by nevypovedala toľko o kvalite materiálu . dá sa veľmi dobre na ňom stavať . ale na publikovanie to určite je .
    publikované: 29.05.2008 13:44:23 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ja sama netušim..
    chcela som len objektivny pohlad na moju tvorbu..tak som zavolala k nam na osvetove stredisko..a tam ma ženu hned do celoročnej súťaže..že sa nemam bať..:)))

    ale ja sa bojim..neviem,aka je konkurencia a či toto je vôbec zverejnitelne..písanie ma bavi..je to moja závislost..je to môj relax..unik pred realitou..tak,ako niekedy čítanie..

    ale..vieš..pochybnosti..:)))

    ak by sa to ujalo ako novelka,tak by to bolo fajn. Na prepracovanie do románovej formy je stále dost času. Kvôli blogu som to umyselne nerozťahovala..

    ďakujem za tvoj čas..
    publikované: 29.05.2008 13:53:33 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ellie
    nesmieš sa báť konkurencie . ani za o ňu nezaujímaj . ty predložíš vlastnú tvorbu a niekto ju bude posudzovať . objektívne - neobjektívne . to neovplyvníš . aj oni sú len ľudia . dôležité je odhodlanie a sila na seba upozorniť . nie všetci víťazi totiž tiahnu víťazne ďalej . ale kvalita sa presadí .
    publikované: 29.05.2008 14:05:49 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak to už hej...s týmto naprosto súhlasim..
    a dakujem za otvorenie oči a podporu..:))

    v utorok na buduci týžden mam na osvete stretko..s tým spojenú obrovskú dilemu..či ist a s čím..či prozu,alebo poeziu..a čo z toho..je to strašne..a nechce sa mi v tom hrabať..:))))

    ale..posnažím sa..snáď bude čas..:))
    publikované: 29.05.2008 14:16:07 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ellie
    rozhodne musíš ísť . a u teba by nemal byť problém zúčastniť sa v oboch . poézia aj próza . myslím si , že pri poézii ti stačí len vybrať už z hotových básní . pri próze si ešte trochu zapracuješ . ale čas si rozhodne nájdi . ďalšia príležitosť bude až o rok . a ty musíš nejako odštartovať . tak ? už sa len pustiť do toho .
    publikované: 29.05.2008 15:28:44 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Aj mňa napadlo, tak ako tu o tom čítam aj od Topas...
    Ellie, mala by si ísť do obidvoch kategórii. Len pozor na kritériá súťaže, lebo v niektorých je, že dielka nesmú byť predtým publikované a myslím si, že ani zverejnené na nete... toto si treba overiť. Držím palce tiež!
    publikované: 29.05.2008 22:47:25 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  9. martha..neviem..poriadatelia tej súťaže vedia,že blogujem..a nezastavili ma..
    ale..poprosim ťa rovnako,ako iných..ked si najdeš do utorka čas..urob výber do súťaže..

    proza ma byť maximu 3 strojom písané strany..
    básni má byť 10..:))

    uľahčite mi to..

    Ďakujem..:)))
    publikované: 29.05.2008 22:52:34 | autor: ellita.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ellie
    určite na teba nezabudneme .
    publikované: 29.05.2008 22:56:27 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. super..to bude skvele..teším sa..:)))
    v utorok po druhej mam tam stretko..chcem im ukázať celý blog d.o.ty.k.y ..

    no a prehodim tam niečo z prozy..ale len niečo..nechce sa mi všetko..:)))

    rmf by som radšej utajila..:)))))
    nemusia ma poznať aj z recesistickej stranky..:)))
    publikované: 29.05.2008 23:03:30 | autor: ellita.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ellie...
    vieš, že ja som tu popísala už tiež všeličo... aj pikantoš aj erotikoš aj čo ja viem možno aj trapoš... a z roboty šéfstvo videlo a nikto mi nič nepovedal... nejakú kritiku alebo čo. Takže nemusíš si z toho robiť ťažkú hlavu. Prečo by si mala ukazovať niečo čo už nie je a skrývať pod koberec niečo čo je a navyše úspešné. Stačí si pozrieť počet návštev... Tak sa neto... :-))) A do utorka Ti skúsim niečo mrknúť - nejaký ten výber. Pa
    publikované: 29.05.2008 23:50:43 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  13. A Topas... aj ja sa teším...
    ako pekne si zhodnotila Ellie tvorbu. Všetko o.k.... dúfam. V pohode. Veď prečo by aj inak??? :-)))
    publikované: 29.05.2008 23:52:38 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014