realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá klietka: Spolu?..Nikdy..!!!

- "Tak spusť" - vyzvala Táňa Romana po tom,ako si bez slova rozdelili úlohy. Roman rozložil oheň v krbe zatiaľ čo Táňa uvarila kávu a z obsahu chladničky vyčarovala malú,ale sýtu hostinu. Šiestym zmyslom vycítila,že bude potrebovať do niečoho ďobať. Ako vždy,keď má stres. Roman ešte vybral fľašu koňaku a obom im nalial do krásnej bachratej napoleonky.

Táňa usadená vo svojej zvyčajnej polohe na svojom zvyčajnom mieste v rukách s napoleonkou upierala oči na Romana. Ten v kresle, miešajúc si kávu, pustil sa do rozprávania. Začal presne tam,kde sa do tejto situácie dostal.Začal o tom,ako si ho Vlado pozval do nemocnice a čo od neho chcel. Spomenul aj to,ako napísal neznámej žene do USA a ako mu ona odpovedala. Porozprával Táni všetko. Aj to,aká bola Hana zúfalá a ako vymyslel skvelý plán pre záchranu dieťaťa.

"...ostatné poznáš. Priviedol som malú Ann tu. Priviedol som ju v nádeji,že tu nájde svoju vlastnú rodinu." - Roman až teraz dvihol pohľad od šálky kávy,ktorá medzitým už vychladla a pozrel sa na Táňu. Tá v hlbokom zamyslení dívala sa priamo do ohňa. Odrazu ako keby vycítila jeho pohľad, otočila sa smerom k nemu. Pozrela mu do očí a tíško sa opýtala:
- "A čo ja? Čo sa teraz očakáva odomňa?"
Roman pohľadom neuhol. Pevným hlasom povedal:
- "Táni..nič sa nezmenilo.. Stále ťa milujem, rovnako,ako kedykoľvek predtým. Ak nie ešte viac. Pochop ma. Ann je Matejova sestra. Nemohol som to nechať tak. Myslel som,že sa o ňu postaráme.. Spolu.. Že budeme jedna šťastná rodinka.."
Táňa sa strhla. Vyskočila zo zeme a šupla do seba celú dávku koňaku:
- "Toto nemôžeš myslieť vážne. Ja sa mám starať o dieťa, ktoré splodil môj nebohý manžel s inou ženou? Ty si sa asi zbláznil.." - Táňa schytila kabelku a pobrala sa k dverám.
- "Ale.. To dieťa predsa za to nemôže.." - snažil sa Roman ešte zvrátiť situáciu, no videl,že zbytočne. Táňa sa chvatne obula a otvorila vchodové dvere. V nich sa ešte otočila a jej oči šľahajúce blesky nahnali Romanovi strach.
- "Nikdy!!! " - zasyčala nenávistne a buchla za sebou dvermi.

Roman ostal chvíľu stáť bez pohybu. Tie oči mu zaplnili vedomie i podvedomie. Ale..Chápal ju, ako dobre ju chápal. No zároveň sa modlil,aby Táňa zmenila názor.

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. Dobré ráno, Ellie!
    Táňa:
    "Toto nemôžeš myslieť vážne. Ja sa mám starať o dieťa, ktoré splodil môj nebohý manžel s inou ženou? Ty si sa asi zbláznil.."

    Ja by som sa o také dieťa postarala. Ono to dieťa fakt za nič nemôže... A Táňa svojho manžela ľúbila - kedysi. Tak toto by mohla urobiť aj s ohľadom na minulosť... a vo vzťahu k budúcnosti toho dieťaťa. Neviem, to je môj názor. Jasné, že tam hrý rolu aj veľa iných faktorov. Ale čo odpustiť a pomôcť...
    publikované: 12.06.2008 06:10:03 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ellie
    neviem čo napísať . súhlasím s Marthou . prestávam Táni rozumieť . koľko nenávisti je v jej slovách . ale je to len prvá myšlienka vyslovená v afekte ?
    publikované: 12.06.2008 06:40:26 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Dobre ráno, Martha...
    a nechceš od Táni priveľa?..

    Mne keby ktokolvek priviedol domov živý dôkaz manželove nevery (a ked predpokladanej), tiež by som mala najskôr problém sa s tým vyrovnať a všetok môj hnev, zúfalosť a zranenosť by som preniesla na to nevinné dieťa. Ale len dočasu, kým by prvotné emocie neodišli..

    a tak..možno aj Táňa nepotrebuje nič iné,len predýchať tento fakt...)))
    publikované: 12.06.2008 06:43:13 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Topas..možno aj tak...afekt..!!!
    kto ho vie?..:)))))
    publikované: 12.06.2008 06:43:56 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Tanu chapem,
    ale viem, ze toto nikdy neznamena nikdy...urcite by som zurila podobne ako ona, ale po "vychladnuti" by som dieta pritulila k sebe, ak niekto trpi, tak predovsetkym ono...
    publikované: 12.06.2008 08:15:17 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Táňa
    Myslím si, že Táňa reagovala po prvom počutí o dcére svojho manžela s inou, primerane, bez hľadania diplomatickejšie vyjadrenia svojich pocitov. Hovorila so svojou láskou a nepozná ju mesiac, mohla to povedať aj takto. Roman si iba vypočul to, o čo si koledoval. Nepokladal za vhodné hovoriť so ženou, ktorú ľúbil a predpokladal že bude jeho manželkou, o tak vážnych rozhodnutiach. Ich konfliktná situácia, pred takýmto rozhodnutím, ho v mojich očiach neospravedlňuje.
    V reálnom živote, som ani ja nie lepší, aj keď s inými chybami...:))) Ale z chyby sa nepoučí iba hlupák...
    Ellie, píš ďalej....)))
    Ešte jedna otázka pre ženy, ktoré odsudzujú Tánino vzplanutie. Ako by ste zareagovali v podobnej situácii, v prvom okamihu, vy? Naraz sa dozviete, že váš vzorný manžel má dieťa s inou a vy sa teraz ordazu máte oň starať a má byť vašou dcérou? Odpoviete si pravdivo?
    publikované: 12.06.2008 08:33:53 | autor: Jan (e-mail, web, autorizovaný)
  7. hmm....Ján...zajtra príbeh Zlatej klietky skončí..:)))
    minimálne časť Hľadanie..:)))

    od soboty budem si užívať tú zlatu kletku svoju..:)))
    publikované: 12.06.2008 09:00:10 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Jan...
    ja, žiaľ, nepoznám detaily príbehu. Avšak k mojej reakcii ma inšpirovalo to, že jej bývalý manžel nežije... To bol ten motív. Ak ostane dieťa, vtedy zmäkne aj to najtvrdšie či najurazenejšie srdce -aspoň podľa mňa... Úplne iná situácia by bola keby žil. Vtedy by som ho napr. ignorovala. Ale osobne veľmi citlivo vnímam čo sa deje s deťmi. A to nie iba s malými. Ja by som si pri písaní takéhoto príbehu vždy nechávala zadné dvierka. Pretože potom sa ťažko menia rozhodnutia... človek vyzneje ako labilný či ovplyvniteľný... Načo také afekty, ak jej náhodou chce Ellie prisúdiť zmenu svojho rozhodnutia?
    publikované: 12.06.2008 09:04:41 | autor: MB (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Marthi..myslim,že prekvapena nebudeš..:))))
    publikované: 12.06.2008 09:15:07 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. nooo pekne to gradujes :)
    ja odpoviem pravdivo, reagovala by som v takejto situacii rovnako. impulzivne, nasrato, zranene. tresla by som a potrebovala cas na vychladnutie. uplne Tanu chapem. Roman riesil veci sam a potom to na nu vychrlil. chcel byt dobry a spravodlivy a pomoct inym, ale zabudol pomoct zenu, ktoru miloval a zainteresovat ju do celeho riesenia velmi zapeklitek situacie...
    publikované: 12.06.2008 09:34:21 | autor: pumandulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Ty si mi
    poriadne ponocovala.. ale dobre:)
    Ak nefunguje dôverná komunikácia medzi dvoma, hoci blízkymi osobami.. dá sa očakávať , po čase takéto reakcia, všetko chce svoj čas a vedel to aj Vlado, vie to aj Roman a obaja Táňu poznali... vedia, že je to rozumná žena.. dúfam... idem o krok dál:))
    publikované: 12.06.2008 11:08:38 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Vikinečko..ale kde..:)))
    ja len viem nastaviť publikovanie aj v čase,ked už spím..:))))
    publikované: 12.06.2008 11:09:52 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Ty si šikovná..
    ja iba spím:))) publikovanie nechávam na voľný čas. Mám sa čo učiť... Pá.
    publikované: 12.06.2008 11:51:37 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  14. ou..vikina..ďakujem..:))))
    ja sa len snažím ukojiť vašu zvedavosť..:)))
    publikované: 12.06.2008 13:41:11 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  15. elli..
    ukájaš lepšie ako chlap... aspoň príbehom o láske:)))
    publikované: 12.06.2008 17:11:22 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  16. ..)))))))))))..o ostatnom nevieš..:)))
    publikované: 12.06.2008 17:46:28 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014