realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá Klietka: Úplná sirota..

Zlatá klietka - celý príbeh




Roman stál pevne vzpriamený pri ďalšom hrobe. Tentokrát nestál v úzadí. Stál tesne pri ňom a na rukách držal malú Ann,ktorá celej situácii ešte nerozumela. Tu bol hrob iný. Ale bol to hrob. V ňom uložená urna s popolom. Všetko,čo zostalo z  človeka - ženy, matky, milenky. Ženy,ktorá tak strašne chcela žiť. Roman sa vrátil v spomienkach dozadu. Vybavoval si,ako prišiel na letisko. Ako ho čakal neznámy chlapík, z ktorého sa vykľul Hanin sused. Ako ho prekvapila podobnosť Hany a Táni. Ako mu to denne jatrilo rany. Spomenul si aj na to,ako mu ukázali prvýkrát malú Ann. Hneď bolo jasné, čia je to dcéra. Spomenul si na všetko to,čo za posledné dva mesiace spolu prežili.

Hana už to mala definitívne. Odmietla chemoterapiu,pretože chcela byť pri sile a pomôcť vybaviť Romanovi všetky potrebné papiere. Sobášny obrad bol jednoduchý a krásny. Zvlášť,keď všetci vedeli,aký šľachetný cieľ má táto fraška. Hanine oči prekypovali šťastím a vďačnosťou. Roman takéto oči vídaval častokrát. No dal by za to všetko na svete,keby v jedných takých očiach čítal a lásku..

Behom dvoch mesiacov sa im podarilo zariadiť všetko potrebné. Zosobášili sa,aj osvojenie prebehlo bez komplikácii. Dokonca nikto nepochyboval o pravosti citov medzi Hanou a Romanom. Roman bol k nej maximálne ústretový a milý. Skrátka,chcel spríjemniť posledné chvíle žene,ktorá mu zverila svoje dieťa. Hana sa cítila zdravotne v poriadku a tak sa dohodli,že Roman sa vráti na Slovensko pozrieť za sestrou a ony pôjdu s ním..

Nestihli.. Dva dni pred plánovaným odchodom sa Hane prudko zhoršil zdravotný stav. Roman ju zaviezol do nemocnice. Lekári urobili čo sa dalo, no oznámiť mu mohli už len tú najsmutnejšiu správu..

A tak tu teraz stoja.. A lúčia sa.. So ženou,ktorá na tomto svete zanechala dieťa. Dieťa sirotu. Ale zverila ju do rúk mužovi,ktorého ani nepoznala.. A ktorá vôbec netušila, aké šťastie tým spôsobí.. A koľkým ľuďom.

Roman si utrel slzu, položil na biely kameň kyticu kvetov a zašepkal - "Odpočívaj v pokoji.. "

Vzápätí sa otočil a nastúpil s malou Ann do taxíka,ktorý bol na ceste smerom na letisko.

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. diky:)
    A ktorá vôbec netušila, aké šťastie tým spôsobí.. A koľkým ľuďom.
    konecne nieco nadejne:)))
    publikované: 10.06.2008 08:37:51 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. rýchle zmeny života
    priniesli riešenia . mnohí musia ustúpiť aby otvorili cestu druhým . nevinný život dieťaťa má byť putom . malá Ann si ešte nedokáže uvedomiť svoju silu detských očiek a bacuľatých ručičiek , ktoré budú hľadať náruč mamy .
    publikované: 10.06.2008 11:21:25 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tak..malá Ann...
    tá, kvôli ktorej sa všetko zamotalo..tá to nevedomky pomôže rozmotať..
    publikované: 10.06.2008 12:27:48 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Tak nejak
    by som aspoň jednu časť dokázal dovidieť...:)))
    publikované: 10.06.2008 13:58:51 | autor: Jan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. uff...aspon raz..:)))
    publikované: 10.06.2008 14:15:48 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014