realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá Klietka: ..Vyrušení..

Roman bol prekvapený smskou,čo dostal od Mateja. Pozýval ho v nej do svojho úkrytu v záhrade,kde Roman bol len raz. Vtedy,keď Matejovi zomrel otec a on mal problém sa s tým vyrovnať. Matej ho tam viedol so zaviazanými očami pod najvyšším stupňom utajenia. Nemohol predsa tušiť,že niekedy dávno tam mal úkryt Roman. Že tiež bol chlapec,ktorý potreboval ukryť sklamania, žiaľe i rozčarovania.

Roman sa doma zvítal s rodinkou. Vypil s Táňou kávu na terase a chvíľočku sa pohral s malou Ann. Táni o svojich podozreniach nepovedal,ale tušil,že s Matejom sa deje niečo zlé.A keďže obavy boli dosť silné, s úsmevom sa vytratil do záhrady. Mateja našiel pod košatou čerešňou s veľkým bruchom naoberaných čerešní za tričkom a šatkou v ruke. Tváril sa vážne. No tentokrát sa rozhodol nepoužiť ju. Zdalo sa mu to detinské. Len gestom naznačil Romanovi,aby ho nasledoval. Spolu sa predierali tajným chodníkom zatiaľ čo sa u Romana stupňovala nervozita.
- "Povieš mi už,čo sa vlastne deje?" - opýtal sa Roman netrpezlivo.
- "Roman..nechcem vyzerať ako ufňukaná baba. Ale mám problém. Vážny problém. Musím zmeniť školu." - povedal Maťo hľadiac do zeme.
- "Ty si niečo vyviedol v škole?" - Roman vyvalil oči.
- "Ale nie..nevyviedol. Je to o inom." - povedal Matej,ale stále mal problém povedať viac.
- "Tak hovor." - vyzval ho Roman stručne.
- "Tak dobre." - podriail sa Matej. - "Mám problém so spolužiakmi. Preto chcem ísť inam.Skrátka.."
- "Romaaaaaaaan.." - Mateja prerušil zúfalý výkrik Táni. Roman sa s Matejom na seba začudovane pozreli. Obaja mali v očiach otázku. Obaja sa dvihli a vybehli z úkrtu.

Vbehli do izby ale Táni nebolo. Až podľa jej volajúceho hlasu zistili,že je v Máriinej izbe. Vbehli tam obaja naraz a uvideli tehotnú Táňu,ako dvíha Máriu v bezvedomí. Roman rýchlo Táňu vymenil a začal poskytovať rýchlu pomoc. Matej zavolal 112tku.

Len čo sa u nich objavili biele plášte, Matej sa nikým nepozorovaný vytratil z domu. Vedel,kam pôjde. Pôjde sa vyžalovať tam,kde ho vypočujú. Tam,kde ich nikto rušiť nebude..

Šiel isto a pokojne, napriek nastávaúcemu večeru..

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. často to tak býva .
    tým , že sa dlho odhodlávame niečo povedať alebo napísať strácame čas , ktorý v tomto prípade pracuje proti nám . a zákon schválnosti pracuje . keď príde na lámanie chleba tak sa objaví s niečím iným , dôležitejším ale aj menej podstatným .
    ponaučením je nič neodkladať . my , dospeláci to vieme už zo skúseností .
    publikované: 24.06.2008 09:09:48 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. neviem, čo
    dodať, rodinka ma tak pohltila, že nemám slov.. naozaj sa v našom živote dejú veci tak rýchlo a tak nekontrolovateľne, že nám uniknú okamihy, ktoré by zabránili iným rozhodnutiam...neda sa byť všade, stále a vždy.. niečo musí byť zatajené, nevyslovené, niečo ani preto nevznikne ...
    tiež chodím žalovať.. tam, kde ma vždy vypočujú...
    prajem krásny deň.
    publikované: 24.06.2008 14:09:28 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tam vypočuju..ale neporadia..
    Ktovie čo Matejovi skrsne v hlave..

    každopádne..počkajme si..:))

    publikované: 24.06.2008 16:27:38 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. počkajme..
    spolu, či osve???:))) ja už čakám...stále nechodííííí, čo je s ňou... s tou našou rodinnou faimiouuu...ou.
    publikované: 24.06.2008 17:15:43 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014