realita-muzika-fakty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá Klietka: Keď sa sype..

S Máriou bolo zle. Upadla do diabetickej kómy a jej zdravotný stav sa prudko zhoršil. Roman chodil ako bez duše a Táňa trpela spolu s ním. Máriu si celkom obľúbila. Bola súčasťou ich malého klanu a nikto z nich si nevedel predstaviť život bez nej. No teraz všetko nasvedčuje tomu,že sa budu musieť pripraviť na všetko. Doktori boli v tomto smere nanešťastie jednotní. Treba sa pripraviť na všetko - zhodovali sa.

Táňa mala obavy. Všetko sa na nich rútilo. Mária v kóme. S Matejom sa niečo dialo. Videla to na ňom no akosi nebol čas sa s ním o tom pozhovárať. Ešte mu ani nestihla povedať,že to gymko má vybavené,ale až od nového školského roku. Malá Ann jej dávala zabrať a k tomu aj tehotenstvo,ktoré sa blížilo do svojho finále. Z myšlienok ju vyrušilo buchnutie dverí. Vybehla do chodby mysliac si,že sa Roman vracia z nemocnice. No mýlila sa. V chodbe sa vyzúval Matej.
- "Ahoj Maťko" - oslovila ho nežne a pohladila po vlasoch.
- "Mamiii..vieš,že nemám rád,keď ma tak voláš.." - prevrátil oči Matej,ale vzápätí sa zháčil. - "Ako je s Máriou?" - opýtal sa spomenúc si,za akých dramatických okolností vybiehal z domu.
- "Zle.. " - Táňa nevedela,ako to synovi povedať. No vedela,že Matej je silný,a že to zvládne. - "Poď, dáme si čaj. Musíme sa porozrpávať. Teda..ak nie si unavený.."
Matej na chvíľku zaváhal,ale nakoniec súhlasil.
- "Dobre. Urob čaj, ja si dám zatiaľ sprchu." - povedal cestou do kúpeľne a Táňa sa usmiala. Už sa z neho pomaly stáva muž - uvedomila si. Vzdychla si a pobrala sa uvariť čaj a prichystať Matejovi zopár chlebíčkov. Bola si istá,že Matej nimi nepohrdne.
- "Jééééj mami..ako si vedela?" - Matej si ešte ani nesadol a už bral do ruky jeden kúsok chleba. Prežúvajúc sa opýtal mamy - "tak čo pre mňa maš?"
- "Od septembra môžeš nastúpiť na to gymko,ako si chcel.." - oznámila mu Táňa s úsmevom na perách. Reakcia Mateja ju mierne sklamala. Matej ostal síce prekvapený,ale bez nadšenia.
- "Až od septembra?" - opýtal sa sklamane.
- "Matej, začína jún. Nemá zmysel ti teraz už prestupovať. Veď to pochop." - presviedčala ho Táňa.
- "Jasné..chápem.." - prehodil Matej a ďale prežúval svoju večeru.
- "Matej..povedz mi...čo sa vlastne deje?"
Matej sa zahľadel na chvíľku do ustarostených očí mamy a potom jej všetko rozpovedal.

Táňa ostala v šoku. V tom momente nevedela viac,než objať svojho syna..

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. náruč mamy je domov kde môžeš plakať
    tak im veľmi držím palce . normálne som sa vžila do života tejto rodiny .
    publikované: 25.06.2008 08:46:32 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ell
    ide Ti to ako po masle, ale pridávaš na to maslo aj trochu štiplavej šunky, horkého šalátu.. no nakoniec si na tom Tvojom "chlebíku" viem vždy perfektne zgustnúť:)) Mňam...ďakujem.
    publikované: 25.06.2008 17:04:49 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :-))
    detto (ako pri ďalšom dieli)
    publikované: 25.06.2008 17:52:46 | autor: MB (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014